Gemiddelde waardering 9.6 / 10

star star star star star

(Toon alle reviews)

Toggle Nav

Bewaaradvies

Vrijwel alle vers verpakte producten in ons assortiment, zoals bijvoorbeeld noten en zuidvruchten, zijn natuurproducten. Afhankelijk van het product kun je het langer of wat korter bewaren, maar hoe dan ook is het belangrijk om onderstaande adviezen door te nemen om zolang als mogelijk van je versbereide producten te kunnen genieten.

Door de jaren heen hebben we hier de nodige ervaring in opgedaan. Voor optimale versheid van onze kwaliteitsproducten, kun je het beste deze adviezen opvolgen. Zo kun je nog langer van de versheid genieten.

Ongebrande en onbewerkte producten bewaren

Ongebrande en onbewerkte noten, zaden en pitten bevatten van nature al veel (onverzadigde) olie. Daarom is het raadzaam om de ongebrande noten, zaden en pitten daarom goed afgesloten in de verpakking zoals wij deze leveren en als het even kan ook nog in een tupperware of plastic vershouddoosje op een koele en donkere plek (niet in de koelkast) te bewaren. Zo is er een minimale kans dat er olie uit de noten, pitten of zaden zal lopen. Wanneer je dit op deze wijze bewaart, kunnen dit soort producten wel 4 tot 6 maanden bewaard en echt lekker blijven. Met biologische producten kan de houdbaarheid iets anders zijn, indien dit zo is, staat dit aangegeven op de verpakkingen van de producten in ons assortiment.

Gebrande noten, pinda’s en mixen bewaren

Scholtes Noten & Deli staat al sinds jaar en dag bekend om de heerlijk verse bereide en gebrande noten, pinda's en vele mixen. Wij bereiden deze elke dag weer vers, en deze gaat na afkoeling de verpakking in op weg naar jouw adres. We hebben ook zorgvuldige verpakkingen geselecteerd waar deze producten uitstekend houdbaar en vers in blijven, en ook nog eens met oog voor het milieu. Er mag zo min mogelijk lucht bijkomen, zodoende hanteren wij gesealde en hierna hersluitbare verpakkingen. Welke je dan ook nog in je eigen voorraadkast in een tupperware kunt bewaren. Dit alles op een donkere en koele plek, niet in de koelkast, kan dit lange tijd zonder enig bederf bewaard en vers blijven. Ook levert dit, na lange tijd bewaren, geen enkel gezondheidsrisico op, maak je geen zorgen.

Gedroogde zuidvruchten bewaren

Deze gedroogde zuidvruchten bij voorkeur gekoeld en op een donkere plek bewaren, echter niet in de koelkast, want dan willen deze producten nog wel eens uitdrogen. Je kunt ze eigenlijk beter zo snel mogelijk lekker opeten...

Chocolade producten

De heerlijke chocoladeproducten die we verkopen en natuurlijk de heerlijke bonbons, bewaar deze het liefst op een koele en donkere plaats, in ieder geval uit de warmte en niet in de zon. In een lichte koeling kan dit ook nog wel, zeker bij de bonbons in doos. Maar stel de temperatuur van de koeling liefst niet beneden de 10 - 12 graden in.

"Kwaliteit bereid met passie en een lach sinds 1978!" - Familie Scholtes