Boemboe Sajoer Boontjes (nr. 31) - Sarirasa
Een sajoer is een nat, bijna soepachtig groentegerecht uit de Indonesische keuken. Een sajoer bestaat altijd uit één of meerdere groentesoorten, die worden bereid met uien en diverse kruiden in een ruime hoeveelheid water of bouillon. Soms wordt er ook vlees aan de sajoer toegevoegd.
€ 1,25
Op voorraad
Artikelnummer
RT000020
omschrijving
Een sajoer is een nat, bijna soepachtig groentegerecht uit de Indonesische keuken. Een sajoer bestaat altijd uit één of meerdere groentesoorten, die worden bereid met uien en diverse kruiden in een ruime hoeveelheid water of bouillon. Soms wordt er ook vlees aan de sajoer toegevoegd.
Voedingswaarde per 100 gram
overige informatie
Inhoud van een zakje Sarirasa boemboe is 100 gram.
Hoe ga je aan de slag met de beste boemboe?
Eerst fruit je de Sarirasa boemboe in een pan of wok met twee eetlepels olie. Tijdens het bakken van deze heerlijke kruidenmassa komen de geuren vrij en wordt de smaak verder versterkt. Vervolgens voeg je vlees, vis, eieren, tahu, tempeh en/of groenten toe en trekken de kruiden in het gerecht en met toevoeging van een beetje water en/of santen (cocos) creëer je bij ieder gerecht de juiste heerlijke smaak.
Tip: wanneer je van extra pittig houdt, gebruik dan bij de maaltijd een beetje sambal.
Schrijf uw eigen review