Frisia Cakemix
Deze bakmix van het merk Frisia maakt het bakken van een perfecte cake wel heel gemakkelijk! Je hoeft alleen maar 250 gram boter, drie eieren en een derde kopje water toe te voegen. Deze heerlijke Frisia bakmix is volgens het orginele recept van Melle Steensma uit 1886. Succes verzekerd!
omschrijving
Kant en klare cakemix van Frisia
De kant en klare cakemix van Frisia is in slechts een paar minuten klaar om de oven in te gaan. Enige wat je hoeft te doen is eieren, boter en water toe te voegen en als het beslag klaar is plaats je het in de oven en kun je vervolgens genieten de geur van vers gebakken cake in huis!
Cake met noten of vruchten
De cake smaakt ook erg lekker met verschillende soorten noten en vruchten. Wat dacht je van het toevoegen van Macadamia's of Cranberries? Voeg deze zelf toe en je kunt genieten van een heerlijke cake! Benodigdheden:
- 250 gram boter
- 3 eieren
- water
Bereiding:
Roer 250 gram boter tot een romige massa. Voeg al roerend de cakemix, 3 eieren en 1/3 kopje water toe. Vet de cakevorm in met boter en bestrooi deze met fijn (paneer)meel. Breng het beslag over in de bakvorm. Bak de cake 70-90 minuten in een matig warm (160°C) voorverwarmde oven. Plaats de bakvorm uit de oven direct omgekeerd op een rooster. Verwijder de vorm na 5 minuten.
Voedingswaarde per 100 gram
Voedingswaarde per 100 gram
Energie (KJ) | 1511 |
---|---|
Energie (kcal) | 356 |
Totaal vet | 0,5 g |
Waarvan verzadigde vetzuren | 0,0 g |
Koolhydraten | 81,0 g |
Waarvan suikers | 44,0 g |
Eiwitten | 5,5 g |
Zout | 0,0 g |