Frisia Tulband Mix
Deze heerlijke Frisia bakmix is volgens het orginele recept van Melle Steensma uit 1886. Succes verzekerd!
Met deze tulbandmix bak je de perfecte tulband: een sierlijke ronde cake. Het enige dat je aan deze kant-en-klare mix hoeft toe te voegen, is 250 gram boter, 100 gram amandelspijs, vier eieren en een half kopje water.
omschrijving
Deze heerlijke Frisia bakmix is volgens het orginele recept van Melle Steensma uit 1886. Succes verzekerd!
Met deze tulbandmix bak je de perfecte tulband: een sierlijke ronde cake. Het enige dat je aan deze kant-en-klare mix hoeft toe te voegen, is 250 gram boter, 100 gram amandelspijs, vier eieren en een half kopje water. Precies zoals oma hem vroeger maakte. De kant en klare bak mixen van Frisia zijn altijd al een erg snelle en gemakkelijke manier geweest om heerlijk te bakken en dat is nog steeds zo!. Deze mixen zijn helemaal kant en klaar en van authentieke topkwaliteit!
Wij bij Scholtes Noten & Deli hebben de producten van Frisia al ruim 50 jaar jaar in ons assortiment. Het vermaarde Haagse topmerk Frisia was ooit zeer bekend en had een zeer uitgebreid assortiment van tientallen kant&klare bakmixen voor krentenbrood, gemberkoek, oliebollenmix, boterkoek, tulband of cake. Frisia producten zijn nog steeds zeer geliefd bij fijnproevers. Vandaag de dag zijn nog slechts de Cake, Tulband, Haegse Kruidkoek en de Speculaas Mix overgebleven, uiteraard altijd op voorraad!
De volle en stevige smaak van deze Tulband is heerlijk bij de koffie of thee. Vergeet ook niet de enige echte banketbakkers amandelspijs mee te bestellen, dat maakt de Frisia Tulband helemaal onmisbaar tijdens de feestdagen, kerst, sint of eigenlijk het gehele jaar door!
Bereidingswijze: Meng ongeveer 250 gram boter en 100 gram amandelspijs tot een romige massa. Voeg al roerend de tulbandmix, 4 eieren en 1/2 kopje water toe. Vet de bakvorm in met boter en bestrooi deze met fijn (paneer) meel. Breng het beslag over in de bakvorm. Bak de Frisia Tulband in 90 minuten in een voorverwarmde oven op ongeveer 160 graden. Hierna is het alleen maar genieten!
Voedingswaarde per 100 gram
Energie (KJ) 1511
Energie (kcal) 356
Totaal vet 0,5 g
Verzadigd vet 0,02 g
Koolhydraten 78,0 g
Waarvan suikers 48,0 g
Eiwitten 4,7 g
Zout 0,1 mg
overige informatie
Bereidingswijze:
Meng 250 gram boter en 100 gram amandelspijs tot romige massa. Voeg al roerend de tulbandmix, 4 eieren en 1/2 kopje water toe. Vet de bakvorm in met boter en bestrooi deze met fijn (paneer) meel. Breng het beslag over in de bakvorm. Bak de tulband 90 minuten in een voorverwarmde oven van 160 graden.
Ingrediënten:
Tarwebloem, suiker, rozijnen (SULFIET), citroenrasp, rijsmiddel, oranjesnippers (sinaasappelschil, glucosestroop), sucade (cedervrucht, glucose, saccharose, isoglucose).
Allergenen informatie:
Bevat gluten en sulfiet.