Ratu Culinair Surinaamse Petjel Saus
Deze Surinaamse Petjel saus is iets pittiger als de standaard versie en deze serveer je dus bij de surinaamse Petjel. Deze saus voor Petjel is frisser en ook wat pittiger dan die voor gado-gado. Superlekker en een gemakkelijke breiding.
€ 5,95
Op voorraad
Artikelnummer
RT000024
omschrijving
Deze Surinaamse Petjel saus is iets pittiger als de standaard versie en deze serveer je dus bij de surinaamse Petjel. Petjel (of petjil, pecel) is een gezonde groentesalade uit Indonesië, die erg veel lijkt op gado-gado. Dat is niet zo gek, alleen is Petjel is de Oost-Javaanse versie van gado-gado. Het is ook een mix van geblancheerde groenten, die koud of lauwwarm worden geserveerd. Petjel is ook erg populair in Suriname, waar het recept ooit door de Javanen mee naar toe werd genomen. Vandaar dit aangepaste recept. Vast onderdeel van de Surinaamse petjel is dagoeblad (waterspinazie). De samenstelling en smaak van de Surinaamse petjelsaus wijkt enigszins af van de oorspronkelijke Javaanse saus.
Voedingswaarde per 100 gram
overige informatie
Ingrediënten:
Kacang tanah (pinda) 61%, suiker, zout, lomboks & rawits (Spaanse peper), daun jeruk limo (limoenblad), bawang putih (knoflook), bawang merah (sjalot), azijn, specerijen, Zonnebloemolie.
Hoe bereid je deze lekker saus?
Doe de inhoud van de verpakking in een pannetje en roer dit met kokend water tot een heerlijke saus. Voor de ideale dikte van de saus raden wij 80 ml water op 100 gram basismengsel aan. Uiteraard kun je door meer of minder water toe te voegen de dikte van de saus aanpassen.
Schrijf uw eigen review